• +36702791158
  • info@ceremonyforyou.hu
  • Hungary, Budapest

Szertartásvezetés

Koczka Boglárka vagyok, okleveles szertartásvezető.

Kiskorom óta csodálattal tölt el az esküvők világa. Mindig gyönyörködve bámultam a fehér ruhás elegáns menyasszonyokat és álmodoztam arról, hogy egyszer én is ilyen hercegnő lehetek. Később már nem a díszlet és a ruhák hoztak lázba az esküvőkön, hanem sokkal inkább az érzelmi tartalom lett fontos számomra. Személyes kedvenceim közé tartozik a bevonulás illetve a szülőköszöntő megható pillanata. Mindig is érdekelt ez a világ, azonban sosem gondoltam volna, hogy valaha is szertartásvezető leszek.

Az egyik barátnőm, esküvője után hívta fel a figyelmemet arra, hogy ezt a szakmát nekem találták ki. Ezúton is köszönöm neki, hiszen ebben a világban rátaláltam önmagamra. Iskolás korom óta aktívan foglalkozom zenéléssel, énekléssel így a tömegek előtt való szereplés sosem okozott gondot. A hétköznapjaimban pedig java részt gyerekekkel foglalkozom, így nagy élvezettel tölt el, ha elmerülhetek egy-egy történetben. A párt látva, az apróbb rezdüléseket figyelve igyekszem mindazt magamba szívni, ami az ő személyiségüket jellemzi.

Mi az amiben ők mások, mint a többiek?

Mi az ami igazán fontos számukra?

Mi a koncepció?

Hogyan tudom segíteni azt, hogy őszinte és családias hangulat alakuljon ki a megbeszéléseink és a szertartás során?

 

Rendkívül megtisztelő számomra, ha megbízást kapok, és betekintést nyerhetek egy pár életébe. Így később, amikor a laptopom elé ülök, teljesen átszellemült állapotban találom ki és írom meg a szertartás beszédét. Amikor elkészülök egy beszéddel és gyakorolni kezdek, mindig úgy érzem, mintha életem egyik legjobb regényét olvasnám újra és újra.

A szertartás körüli teendőkben igyekszem mindenben a segítségetekre lenni. Számomra nagyon fontos, hogy minőségi szolgálatot biztosítsak. Legyen szó romantikus, laza hangulatú jó előre megszervezett vagy rögtönzött esküvőről, rám mindenben számíthattok. Hiszen semmi sem tud jobban feltölteni, mint az, amikor a „nagy napon” őszinte és önfeledt mosolyt látok az arcotokon.

Ki az a szertartásvezető?

A szertartásvezető az a személy, akit nem köt semmiféle törvényi szabályozás. Maximálisan tud alkalmazkodni a pároknak a legvadabb elképzeléseihez is. Na persze ehhez találnotok kell egy olyan szertartásvezetőt, aki partner az ötleteitekben! Ti választhatjátok ki, hogy ki legyen az, aki összead benneteket. Rugalmasan kezeli ha megcsúszik az esküvői forgatókönyv. Hiszen egy nap egy szertartásnál többet nem vállal be, hogy csak rátok tudjon fókuszálni. Az előzetes találkozások alkalmával közelebbről is megismer benneteket, megkér, hogy számoljatok be arról, hogyan találkoztatok, esetleg kérdéseket tesz fel külön-külön, hogy az általa celebrált beszéd csak rólatok és nektek szóljon. Nem használ sablonokat, minden párnak egyedi szöveget ír. Ha szeretnétek egymásnak fogadalmat tenni, segít a megírásában, esetleg ha az érzelmektől túlhevült állapotba kerültök, akkor azonnal reagál, segít vagy pedig elmondja helyettetek.

Ha azt szeretnétek, hogy igazán különleges emlék maradjon a nagy pillanat, akkor érdemes végig gondolni a lehetőségeket. Ne sajnáljátok az időt a keresgélésre, hiszen egy ilyen nap van az életetekben!